tiistai 4. helmikuuta 2014

RUNEBERGIN TORTUT





Äitini on leiponut mitä maittavammat Runebergin tortut, aina.
Nyt päätin kokeilla niitä itsekin ja (yhtä)hyviä tuli.

.............................
Runebargin tortut

200g voita
1½dl hienoa sokeria
2 kananmunaa
1dl kuohukermaa
3½dl vehnäjauhoja
3/4dl tummia pipareita rouheena
1½tl leivinjauhetta
1dl paistonkestävää vadelmamarmeladia

Koristeluun:
vadelmamarmeladia
vettä
tomusokeria

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen joukkoon.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan kerman kanssa.
4. Annostele taikina vuokiin.
5. Tee taikinan päälle syvennykset ja täytä ne paistonkestävällä vadelmamarmeladilla.
6. Paista 175 asteessa n.20minuuttia.
7. Lisää marmeladi nokare tortun keskelle.
8. Pursota tomusokeri-vesisoksesta rengas marmeladin ympärille.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Nämä olivat tosi hyviä. Useimmmilla ohjeilla on tullut kuivia känttyjä, mutta tällä tuli just oikeanlaisia rapeita, mutta pehmoisia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinnalta rapea ja sisältä pehmoinen. Eli just passeli!

      Poista