maanantai 31. tammikuuta 2011

Bostonkakku vaniljakreemillä


Pidimme eilen palaveria vanhempiemme kanssa. Lastenhoitoa kun tarvitsee suunnitella lähiviikoille. Tytär leipoi Runebergin torttuja mummin kanssa jo aamulla, mutta kun en tiennyt asiasta niin otin pikaisesti pakkasesta otetusta bostonkakusta tuunatun version skumpan seuraksi.

Miksi skumppaa? Se selviää parin päivän sisällä...

...................................................
Bostonkakku vaniljakreemillä

Pullataikina:
½ l maitoa tai vettä
1 palaa hiivaa
1 kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
1 tl suolaa
7,5 g (1 putkilo) kardemummaa
n. 1 kg vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita

Vaniljarahkatäyte:
100 g voita
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g maitorahkaa
0,7 dl perunajauhoja

Valmista pullataikina:
1. Murenna hiivapalat kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. 
2. Sekoita hyvin, kunnes hiiva on liuennut nesteeseen. 
3. Lisää munat ja keskenään sekoitetut sokeri, jauhot, suola ja kardemumma. 
4. Aloita vaivaaminen jauhoja vähitellen lisäten. 
5. Lisää lopuksi rasva ja vaivaa hyvin.
6. Jätä taikina lepäämään pöydälle pyyheliinan alle n. 15 minuutiksi.

7. Sekoita rahkatäyte taikinan noustessa sähkövatkaimella tai vispilällä tasaiseksi massaksi.
8. Kaulitse reilu puolet taikinasta levyksi ja levitä vaniljarahkatäytettä levylle. 
9. Rullaa rullaksi ja leikkaa pulliksi. 
10. Kauli loput taikinasta paksuhkoksi pyöreäksi levyksi ja nosta se irtopohjavuoan pohjalle.
11. Levitä päälle hieman rahkatäytettä. 
12. Nostele rahkakierteet pullapohjan päälle leikkauspinta ylöspäin.
13. Kohota pullaa noin puoli tuntia liinan alla. 
14. Voitele kananmunalla. 
15. Paista 200-225 asteessa 30-45min.

16. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti